شناسایی ۶۸ مبتلا به وبا تاکنون

شناسایی ۶۸ مبتلا به وبا تاکنون

به گزارش پرسی بلاگ، از آغاز سالجاری تا پنجم شهریور ماه، ۶۸ مورد مبتلا شدن به وبا از شش استان شناسایی و گزارش شده است.



به گزارش پرسی بلاگ به نقل از ایسنا، وبا یک عفونت اسهالی حاد است که توسط باکتری ویبریو کلرا ایجاد می شود. این بیماری اغلب به دنبال خوردن آب یا مواد غذایی آلوده به باکتری ویبریوکلرا بوجود آمده و عمدتا با دسترسی ناکافی به آب شرب ایمن و سیستم مناسب جمع آوری فاضلاب ارتباط دارد. بیماری وبا هنوز در دنیا بعنوان یک تهدید برای سلامت عمومی به حساب می آید. بر مبنای تخمین محققین سالانه بین ۱.۳ تا چهار میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا و بین ۲۱ هزار تا ۱۴۳ هزار نفر جان خویش را از دست می دهند. باید توجه کرد که با درمان صحیح و مناسب، میزان کشندگی بیماری وبا می تواند حتی به کمتر از یک درصد کاهش پیدا کند.

در عین حال از آغاز سالجاری تا پنجم شهریور ماه، ۶۸ مورد مبتلا شدن به وبا از ۶ استان کردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی، بوشهر، کرمان و قم شناسایی و گزارش شده است که حدود ۸۸ درصد موارد مبتلا شدن در ارتباط با دو استان کردستان و کرمانشاه بوده است. ۴۳ مورد مبتلا شدن به وبا در ارتباط با استان کردستان، ۱۷ مورد کرمانشاه، ۲ مورد در آذربایجان غربی، یک مورد بوشهر، ۲ مورد جیرفت، یک مورد کرمان و ۲ مورد در قم گزارش شده است. البته موردی از فوت تا کنون گزارش نشده است.

بنابر گزارش مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، با اینکه در میان بیماران کودک یک ساله و سالمند ۸۲ ساله هم وجود دارد اغلب مبتلایان در سنین بین ۳۰ تا ۶۰ سال هستند که حدود ۷۳ درصد موارد را شامل می شوند.

حدود ۷۶ درصد مبتلایان جنس مذکر و ۷۵ درصد بیماران شناسایی شده هم ساکن مناطق شهری هستند.

۴۱.۲ درصد مبتلایان بی سواد بوده یا دارای تحصیلات ابتدایی و نهضت سواد آموزی و ۴۴.۱ درصد راهنمایی یا متوسطه هستند. کلیه موارد شناسایی شده بیوتایپ التور و سروتایپ اوگاوا بوده است.

براساس گزارش وزارت بهداشت، ۹۴ درصد مبتلایان ایرانی، ۴.۵ درصد افغان و ۱.۵ درصد عراقی هستند.

همچنین ۴۶ درصد مبتلایان در مشاغل کارگری یا کشاورزی مشغول به کار بوده اند. ۴.۵ درصد موارد شناسایی شده بیماران وارده از کشور افغانستان بوده و ۴۷ درصد موارد ابتلا، سابقه سفر به کشور عراق داشته و سایر موارد مبتلا شدن هم سابقه تماس با افراد مبتلا را گزارش کرده اند.

در بررسی علایم بالینی حدودا در ۷۰ درصد موارد بیماران بدون علایم بالینی یا با تابلو بالینی خفیف تا متوسط بوده و در ۳۰ درصد موارد بیماران با تابلو بالینی شدید رجوع داشته اند. حدود ۵۵ درصد مبتلایان به صورت سرپایی درمان شده و سایر موارد احتیاج به بستری داشته اند.
به گزارش پرسی بلاگ به نقل از ایسنا، شایع ترین راه انتقال وبا ‌نوشیدن آب یا خوردن مواد غذایی آلوده به باکتری ویبریوکلرا است، آلودگی دست ها هم امکان دارد باعث انتقال بیماری شود. باید توجه کرد که در شرایط همه گیری وبا، معمولاً منبع آلودگی، مدفوع فرد آلوده است که منجر به آلودگی آب یا مواد غذایی می شود.
در مناطقی که تصفیه فاضلاب و آب شرب به خوبی صورت نمی گیرد، این بیماری می تواند به سرعت گسترش یابد. بیماری عمدتا از راه تماس مستقیم فرد به فرد منتقل نمی گردد. ازاین رو تماس تصادفی با یک فرد آلوده، عامل خطری برای مبتلا شدن به بیماری نیست.
علائم بیماری وبا چیست؟
عفونت وبا اغلب خفیف یا بدون علایم است، اما در مواردی می تواند با علایم شدید همراه باشد. حدود ۷۵ درصد افراد آلوده به این میکروب بدون نشانه های بالینی مشخص بوده و حدود ۲۰ درصد آنها دارای علایم اسهال حاد خفیف یا متوسط هستند که از اسهال بوجود آمده توسط دیگر ارگانیسم ها قابل افتراق نیست. حدودا از هر ۱۰ نفری که به وبا مبتلا می شوند، یک نفر علایم شدیدی مانند اسهال آبکی، استفراغ و گرفتگی عضلات پا پیدا می کند. در این افراد، کاهش سریع مایعات بدن منجر به کم آبی و شوک می شود و بدون درمان، مرگ در عرض چند ساعت اتفاق می افتد.
نحوه تشخیص و درمان وبا
تشخیص وبا از راه آزمایش مدفوع است. برای انجام این آزمایش باید از بیمار نمونه مدفوع یا سواب مقعدی تهیه و به لابراتوار ارسال شود. این آزمایش در سیستم بهداشتی کشور به صورت مجانی صورت می گیرد.
همینطور اساس درمان در بیماری وبا جبران فوری آب و املاح از دست رفته بدن بر اثر اسهال است و در واقع این بیماری می تواند به سادگی و با موفقیت درمان گردد. بیماران مبتلا به وبا باید محلول مایع درمانی خوراکی را که از حل کردن یک بسته پودر او. آر. اس(ORS) در یک لیتر آب جوشیده خنک تهیه می شود، به مقدار زیاد و بسته به میزان کم آبی بدن بنوشند. موارد با تابلو شدید بیماری که در معرض خطر مبتلا شدن به کم آبی شدید هستند احتیاج به جایگزینی مایعات به صورت داخل وریدی دارند.
بدون دسترسی به مایع درمانی میزان کشندگی در بیماران مبتلا به وبا ۳۰ تا ۵۰ درصد است که با مایع درمانی سریع و مناسب، این میزان به زیر یک درصد کاسته می شود.
استفاده از آنتی بیوتیک های مناسب که در صورت نیاز توسط پزشک تجویز خواهد شد، طول دوره بیماری را کوتاه و شدت بیماری را می کاهد، اما به اندازه جبران کمبود آب بدن مهم نیست. افرادی که به اسهال و استفراغ شدید مبتلا می شوند بخصوص افرادی که در مناطقی که وبا اتفاق می افتد زندگی می کنند، باید سریعا به پزشک رجوع کنند.
بیماری وبا می تواند در صورت عدم درمان، در عرض چند ساعت منجر به مرگ ناشی از کم آبی شدید بدن که ناشی از، از دست رفتن آب و الکترولیت ها است، شود.
بنا بر اعلام وزارت بهداشت، برای جلوگیری از بیماری وبا رعایت موارد زیر ضروری است:
- از آب شرب سالم استفاده کنید. (آب لوله کشی تصفیه شده یا آب های بطری شده)
- در مناطقی که دسترسی به آب تصفیه شده و لوله کشی وجود ندارد و از آب چاه، آب تانکرها، آب چشمه ها و... استفاده می شود، حتما آب را پیش از مصرف بجوشانید یا کلرزنی کنید.
- از مصرف یخ غیربهداشتی، مواد غذایی و غذاهای آماده غیربهداشتی، آب میوه و نوشیدنی های ارائه شده در بیرون از منزل و بخصوص غذاهای ارائه شده توسط فروشندگان دوره گرد خودداری کنید.
- از شنا کردن در آب رودخانه، جوی ها یا استخرهای آلوده خودداری کنید.
- میوه ها و سبزی ها را پیش از مصرف حتما شسته و به روش صحیح ضدعفونی کنید.
- برای اطمینان از سلامت غذا آنرا به صورت کامل بپزید و از مصرف غذاهای خام یا کم پخت خودداری کنید.
- غذایی را که قبلا پخته اید پیش از مصرف به صورت کامل داغ کنید.
- از ظروف و لوازم تمیز و شسته شده با آب سالم و بهداشتی استفاده کنید.
- پیش از تهیه، توزیع و خوردن غذا و پیش از دادن غذا یا شیر به کودک حتما دست ها را با آب و صابون بشویید.
- پس از رفتن به توالت و هم پیش از دست زدن به مواد غذایی و خوراکی حتما دست ها را با آب و صابون بشویید.
- مواد غذایی را در یخچال نگهداری کنید و از قرار گرفتن مواد غذایی در معرض حشرات و آلودگی های دیگر خودداری شود.
- هنگام سفر، آب و غذای سالم همراه داشته باشید یا از نوشیدنی ها و غذاهای با بسته بندی مطمئن استفاده کنید.
- از دفع غیر بهداشتی مدفوع خودداری کرده و حتما از توالت های بهداشتی استفاده کنید.




منبع:

1401/06/10
10:21:23
5.0 / 5
414
تگهای خبر: بیماری , سیستم , فروش , وزارت بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
پرسی بلاگ