توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات؛

کتاب ارتباطات: یک پسا رشته منتشر گردید

کتاب ارتباطات: یک پسا رشته منتشر گردید

به گزارش پرسی بلاگ ترجمه کتاب ارتباطات: یک پسا رشته نوشته سیلویو ویسبورد توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر و راهی بازار نشر شد.



به گزارش پرسی بلاگ به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، کتاب «ارتباطات: یک پسا رشته» اثر سیلویو ویسبورد اخیرا با ترجمه محسن گودرزی توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر و راهی بازار نشر شده است.
سیلویو ویسبورد، نویسنده آرژانتینی کتاب، دانش آموخته رشته جامعه شناسی از دانشگاه کالیفرنیا و مدیر و استاد دانشگاه جورج واشنگتن آمریکا است. او نزدیک به دویست مقاله در حوزه روزنامه نگاری اکتشافی، رسوایی های رسانه ای، مطالعات ارتباطات، سیاستگذاری رسانه ای و تغییرات اجتماعی از منظری جهانی در نشریات متعدد دانشگاهی منتشر نموده است.
این مولف در دانشگاه های بیشتر از ۴۰ کشور دنیا در آفریقا‏، آمریکا، آسیا و اروپا سخنرانی داشته است. کتاب های مانیفست ارتباطات و ارتباطات: یک پسا رشته از آخرین آثار وی است که هر دو در سال ۲۰۱۹ انتشار یافته اند (به نقل از صفحه معرفی نویسنده در دانشگاه جورج واشنگتن). به استناد مقدمه مترجم، نویسنده در کتاب ارتباطات: یک پسا رشته، روی لبه تیغ قدم می زند، چونکه تلاش دارد تا ابعاد هستی شناختی و معرفت شناسی میدان مطالعات ارتباطات را روشن سازد. باآنکه این کار در ابتدا ساده به نظر می رسد؛ ولی درعینِ حال، می تواند پیچیدگی های موجود در این حوزه را بیشتر کند.
پیوند ناگسستنی ارتباطات با دیگر حوزه ها و رشته ها‏، مساله جهانی شدن رشته ارتباطات (حضور دائمی پژوهشگران ارتباطات از آمریکا و کشورهای اروپای غربی، نفوذ گسترده خوانش آمریکایی از مطالعات ارتباطات در همه کشورهای دنیا‏، حضور در حال ِ رشد محققان سایر کشورها در جریان اصلی این میدان و هم تلاش این محققان برای معرفی مطالعات بومی ارتباطات به دیگر کشورها) و شکل گیری روندهای فزاینده دیجیتالی شدن ازجمله عللی است که می تواند نافرجامی چنین تلاشی را رقم بزند.
با وجود این، نویسنده کتاب، فارغ از همه سختی های ناشی از قدم زدن در این راه و علیرغم ابهام ذاتی ابعاد هستی شناختی رشته ارتباطات، در رسیدن به هدف خود موفق بوده است. نویسنده در کتاب ارتباطات: یک پسا رشته توانسته است مسیر پیش روی پژوهشگران، دانشجویان و علاقه مندان رشته ارتباطات و مطالعات رسانه را روشن تر سازد؛ چونکه نویسنده با موشکافی ابعاد متعدد و ابهام آفرینِ میدان ارتباطات، زمینه را برای برون رفت از پیچیدگی ها و سردرگمی های این میدان فراهم نموده است.
این کار با به رسمیت شناختن ابهام ها و پیچیدگی های مطالعات ارتباطات و کوشش برای عرضه تفسیری پسارشته ای و نه میان رشته ای از آن و رسیدن به «تخیل ارتباطاتی» که در فصل پنجم کتاب تبیین شده، شکل گرفته است. شاید تنها هدف نویسنده از نگارش چنین کتابی همین باشد: روشن ساختن ماهیت مطالعات ارتباطات و مسیر پژوهش در این حوزه. کتاب «ارتباطات: یک پسا رشته» در ۵ فصل سامان یافته که چندپارگی و فراتخصصی شدن، چهل تکه مطالعات ارتباطات، تغییر جهت برآمده از «ارتباطات دیجیتال»، ارمغان جهانی شدن و یک پسا رشته، به ترتیب عناوین فصل های اول تا پنجم آن هستند.
کتاب مذکور با ۲۴۱ صفحه انتشار یافته است.


منبع:

1400/09/14
22:02:18
5.0 / 5
633
تگهای خبر: آثار , اجتماعی , بازار , ترجمه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
پرسی بلاگ