رئیس فراكسیون زنان مجلس:

نباید منکر عقب ماندگی ها در حوزه زنان و خانواده شد

نباید منکر عقب ماندگی ها در حوزه زنان و خانواده شد

رئیس فراکسیون زنان مجلس یازدهم با تکیه بر لزوم تحول حکمرانی در حوزه زنان با رویکرد سیاستگذاری مشارکتی اظهار داشت: نمی توان منکر وجود ضعف ها، خلأها و عقب ماندگی ها در حوزه زنان و خانواده شد.


به گزارش پرسی بلاگ به نقل از ایسنا، فاطمه قاسم پور در جلسه علنی امروز(چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود اظهار داشت: انقلاب اسلامی در دو دیدگاه متحجرانه و غرب گرا به زن، راه سومی را پیش گرفت و خصوصیت های این مسیر توسط بنیان گذار انقلاب اسلامی ایران و در سال های آتی توسط رهبر معظم تبیین شد. در جهت راه سوم، زنان توانستند به دور از کاستی ها و ستم های دو اندیشه مذکور، جایگاه خویش را در زیست فردی، اجتماعی و سیاسی بازتعریف کنند.
نماینده مردم تهران در مجلس ضمن اشاره به توجه همزمان به «نقش مادری و همسری» و در عین حال «توجه به اثرگذاری سیاسی و اجتماعی زنان» اظهار داشت: کوشش برای خروج زنان از وضعیت شئ انگارگونه دو نظام سرمایه داری و مردسالاری و بازگشت به ارزش های اصیل انسانی و اسلامی در روابط میان زن و مرد، به رسمیت شناختن شخصیت مستقل برای زنان فارغ از نقش های مختلف برای آنان و توجه به مسئولیت آنان در برابر نظام اسلامی همچون دال های مورد تاکید انقلاب اسلامی ایران است.

نباید منکر عقب ماندگی ها در حوزه زنان و خانواده شد
رئیس فراکسیون زنان مجلس یازدهم ضمن اشاره به نقش زنان در انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، عرصه علم آموزی و ورزش اظهار داشت: در این راه نمی توان منکر وجود ضعف ها، خلأها و عقب ماندگی ها بود. همانطور که در بیانیه گام دوم انقلاب هم تاکید شده است، انقلاب اسلامی و نظام برخاسته از آن از صفر شروع شد و هیچ تجربه پیشینی و راه طی شده در زمینه های مختلف طبق آموزه های اسلامی وجود نداشت به همین خاطر بخش هایی از این راه سوم همچنان در قرار دارد.

قاسم پور به وجود «خلأ نظری انقلاب در مبحث زن و خانواده» اشاره نمود و تاکید کرد: تشتت و ضعف ساختارهای موجود در مبحث زنان، سیاست ‎زدگی فضای این عرصه و تخاصم گفتمانی شکل گرفته، تهاجم گسترده فرهنگی و استکبار جهانی و برنامه ریزی یکجانبه توسعه محور مبتنی بر اندیشه نئولیبرالیسم باعث ایجاد خلأها شده است.

«رهبری مساله زن و خانواده را جزء مسائل درجه یک کشور می دانند»
وی با استناد به موارد مطرح شده در سومین نشست اندیشه های راهبردی با مبحث زن و خانواده اظهار داشت: رهبری در آن جلسات مساله زن و خانواده را جزء مسائل درجه یک کشور دانستند. متأسفانه این عرصه هنوز نتوانسته در ساحت خط و مشی گذاری اهمیت خویش را نشان دهد. در دستگاههای مختلف اجرایی پیگیری تکالیف ذیل اسناد بالادستی در حوزه خانواده به ساختارهای نحیف، کم بنیه و گاها بی اثر تبدیل گشته است و مسئولیت های تحت عنوان مشاور واگذار می شود.
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به اینکه مفاهیم زن و خانواده ما در حوزه تقنینی با پیوست خانواده بیگانه است، اظهار داشت: این امر سبب شده که وزارت اقتصاد، نفت، نیرو و غیره سیاست هایی را طراحی نمایند که باعث افزایش فشار خانواده و کج کارکردی های فراوان برای این نهاد یا ایجاد مسائل عدیده برای زنان شود.
قاسم پور از طرح ها و لوایحی اطلاع داد که گاها بدون در نظر گرفتن مسائل زنان و خانواده تدوین می شوند و اظهار نمود: در هر سه قوه طرح ها و لوایحی بدون شنیدن صدای بی صدایان و مطالبات اقشار مختلف زنان نگاشته و پیشنهاد می شود. اگر مبحث زنان و خانواده، مبحث درجه یک برای کشور باشد بطور قطع صدای زنان و استخوان های نهاد خانواده که زیر بار مسائل مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی درحال خرد شدن است، توسط همه مسؤلان شنیده خواهد شد.
رئیس فراکسیون زنان مجلس با اشاره به اینکه نیازمند نگاه تحول خواستار به عرصه زنان هستیم، اظهار داشت: نگاه غالب بر این عرصه، نگاه مبتنی بر صدمه یا تهدید است. این نگاهی است که با اندیشه رهبران انقلاب اسلامی و راه سوم طراحی شده فاصله بسیاری دارد. در جهت مسیر سوم انقلاب اسلامی ایران، ظرفیت های زیادی دراین عرصه ایجاد شدند که لازم است به آنها توجه گردد. توسعه آموزش زنان، رشد زنان در مدارج علمی، افزایش کنشگری و آگاهی های سیاسی – اجتماعی، فعالیتهای پیشرو زنان در تحولات اجتماعی را باید قدر بدانیم و برایشان مانع نتراشیم و نظام اسلامی از برکت وجود این طرفیت بهره مند نماییم.
نماینده مردم تهران در مجلس در انتها ضمت تاکید مجدد بر لزوم تحول حکمرانی در حوزه زنان با رویکرد سیاستگذاری مشارکتی در مورد شهر تهران اظهار داشت: استان تهران بر خلاف برداشت توسعه یافته بودن که از آن می شود، از کم برخورداری در رنج است. مشکلات آلودگی هوا و ترافیک، مهاجرت، حاشیه نشینی، افزایش نرخ اجاره بها و مسکن و افزایش نرخ رشد صدمه های اجتماعی تنها بخشی از مشکلات این شهر است. مسؤلان اجرایی بیشتر از گذشته پای کار بیایید و ماراتون های خدمت را به دوی ۱۰۰ متر تبدیل کنید.



1400/08/12
12:03:22
5.0 / 5
631
تگهای خبر: آموزش , اجتماعی , انسانی , ترافیك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
پرسی بلاگ