شناسایی داروهای مورد علاقه قاچاقچیان از جانب وزارت بهداشت

شناسایی داروهای مورد علاقه قاچاقچیان از جانب وزارت بهداشت

به گزارش پرسی بلاگ مدیر كل دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی عمده داروهای مورد علاقه سوداگران برای قاچاق به خارج اظهار داشت: كلیه فعالیت های این حوزه تحت سامانه ای در چارچوب یك پكیج در نظر گرفته شده تا از این پدیده جلوگیری شود.



به گزارش پرسی بلاگ به نقل از ایسنا غلامحسین مهرعلیان در یك برنامه رادیویی ضمن اشاره به دو پدیده در حوزه بازار سیاه و قاچاق دارویی اظهار نمود: پدیده قاچاق دارو به داخل و قاچاق دارو به خارج دو پدیده مهم در این بازار هستند كه سازوكار خاص خویش را دارند. سوداگران این حوزه بنا به علل و انگیزه ای كه بر مبنای سیاست های وزارت بهداشت ایجاد شده، اقدام می كنند.

مدیر كل دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت در ادامه اظهار داشت: سوداگران بعضی از فرآورده های دارویی را كه در داخل یافت نمی گردد از مجرای غیرقانونی تهیه و از خارج وارد كشور می كنند البته عمده این داروها، داروهای برندی هستند كه ما معادل آنرا در داخل داریم.

وی اضافه كرد: بر مبنای ابلاغ سیاست بالادستی و وزارت بهداشت از واردات داروهایی كه در داخل تولید می شوند معذوریم و بنابراین عده ای این داروها را تهیه و از مبادی رسمی و غیررسمی وارد كشور می كنند.

مهرعلیان درباره دلیل قاچاق دارو به خارج از كشور بیان كرد: اختلاف نرخ قیمت دارو در داخل كشور با خارج، این انگیزه را برای سوداگران بوجود آورده كه بخشی از داروهای تولید داخل را از كشور خارج كنند. با تخصیص یارانه و ارز دولتی به داروهای مورد نیاز مردم قیمت دارو كاسته می شود و سوداگران هم با سوء استفاده از این موضوع، اقدام و دارو را با ترفندهای خود از ایران خارج می كنند.

مدیر كل دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت در پاسخ به این سؤال كه رصد و پایش بازار سیاه دارو بر عهده كدام سازمان است، اظهار داشت: در مورد قاچاق دارو به كشور پلیس مرزی و گمرك باید تلاش كنند و مانع از ورود این كالا به داخل كشور شوند اما درباره قاچاق دارو از كشور قضیه پیچیده تر است معمولاً یك فرد یا موسسه دارو را از داروخانه تهیه و به خارج از كشور صادر می كنند. پیشگیری از این پدیده همكاری چندجانبه ای از پلیس، سازمان های بیمه گر، سازمان های تعزیراتی و سازمان غذا و دارو را می طلبد.

وی در انتها با اشاره به اینكه سازمان غذا و دارو عمده داروهای مورد علاقه سوداگران برای قاچاق به خارج را شناسایی كرده است، خاطرنشان كرد: كلیه فعالیت های این حوزه تحت سامانه ای در چارچوب یك پكیج در نظر گرفته شده تا از این پدیده جلوگیری شود البته حجم قاچاق دارو نسبت به حجم كل بازار دارویی بسیار ناچیز است و البته معتقد هستیم كه این حجم ناچیز هم باید كنترل شود.
مهر علیان در انتها با اشاره به اینكه ما بازار دارویی را به صورت كامل رصد می نماییم، اظهار داشت: رصد بازار سیاه دارو در حوزه اختیارات و وظایف سازمانی ما نیست.




1398/06/22
14:40:59
5.0 / 5
4562
تگهای خبر: پلیس , تولید , وزارت بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
پرسی بلاگ