توسط انتشارات ققنوس؛

اتوپیا در رمانتیسم سیاه منتشر گردید

اتوپیا در رمانتیسم سیاه منتشر گردید

کتاب اتوپیا در رمانتیسم سیاه؛ جستاری در ادبیات رمانتیک آمریکا نوشته میلاد روشنی اختتام توسط انتشارات ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شد.



به گزارش پرسی بلاگ به نقل از مهر، کتاب «اتوپیا در رمانتیسم سیاه؛ جستاری در ادبیات رمانتیک آمریکا» نوشته میلاد روشنی اختتام بتازگی توسط انتشارات ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شده است.
میلاد روشنی اختتام نویسنده این کتاب که قبل تر «سینما و مرگ؛ درباره نامیرایی و تصویر» را توسط همین ناشر منتشر نموده، درباره کتاب جدید خود می گوید این اثر بناست به فصل باشکوهی از ادبیات آمریکا در نیمه نخست قرن نوزدهم نگاه داشته باشد و تلاشی در بازخوانی بازتاب ها و دگرگونی های مفهوم اتوپیا در ادبیات این برهه است. او می گوید کتابش، تاریخ ادبیات نیست چون با وجود تاریخ نگاری های مفصلی که در این زمینه در غرب وجود دارد، نیازی به این کار وجود ندارد.
مولف کتاب می گوید، هدفش از نگارش آن، بیش از آن که بازگویی تاریخ ادبیات آمریکا در دوران رمانتیسم این کشور باشد، بازسازی جغرافیایی است که با انگاره اتوپیا در مقام شاخصی مفهومی، در این دوران شکل می گیرد. بدین سبب می توان هدف از نوشتن این کتاب را توپوگرافی اتوپیا در رمانتیسم آمریکایی و رسیدن به نقشه ای مفهومی دانست که خطوط سازنده اش از متن ادبیات عبور می کنند.
کتاب «اتوپیا در رمانتیسم سیاه» ۵ فصل اصلی دارد که به ترتیب عبارت اند از: «آمریکا: پیدایش و گشایش اتوپیا»، «تعالی در منطق اگزوپیا: رالف والدو امرسون»، «فروپاشی در ژرفای دیسنتوپیا: ادگار آلن پو»، «سفیدی لایتناهی در آتوپیا: هرمان ملویل» و «شقاوت بازگشت در رتروتوپیا: ناتانیل هاثورن».
پس از این فصول هم دو بخش «چکیده ای از پایان: مسخ اتوپیا» و «گاهشمار تاریخ و ادبیات آمریکا (تا زوال رمانتیسم)» درج شده است.
در قسمتی از این کتاب می خوانیم:
فلسفه طبیعت شلینگ، ماننده هر فلسفه نظام مند آلمانی، دلمشغول تاسیس یک تاریخ کیهانی است، تاریخی که باید پروژه تکوین آگاهی و سر برآوردن خودآگاهی را از سرآغازهای طبیعی آن نشان دهد. در این سرآغاز که قبل از به وجود آمدن انسان و ذهن انسانی است، طبیعت امکان اندیشیدن به خودرا ندارد، بدین سبب طبیعت در فرمی ناآگاه و ناخودآگاه وجود دارد. اما تکوین ذهن انسانی به طبیعت این امکان را می دهد که بوسیله توانایی های ذهن به خود بیندیشد. بدین سبب خط سیر پیشرفت آگاهی همیشه رو به سمت یک خودآگاهی والاتر و ژرف تر است. شلینگ مشخصا این تاریخ را تاریخی رو به جلو اما لایتناهی قلمداد می کند. این الگو کاملا در انطباق با اگزوتوپیا و رویای آمریکایی است. «خود» در راه ژرف اندیشی های خودآگاه این امکان را به طبیعت می دهد که خودرا بیندیشد. در این الگو هیچ دوگانه ای ناظر بر «خود» سوبژکتیو و «طبیعت» ابژکتیو وجود ندارد. هرچه هست طبیعتی است که خودرا می شناسد. بدین سبب یگانگی «خود» و «طبیعت» را می توان در پرتو این الگو یگانگی ای پیشین دانست که فقط ذهن فیلسوف آنرا کشف می کند. در این معنا فیلسوف با کشف ابعاد نامکشوف «خود» پی به کشف ابعاد نامکشوف طبیعت می برد. و کل این پروسه کشف، خودرا در یگانگی کامل با استعاره غرب گشوده قرار می دهد.
این کتاب با ۲۰۷ صفحه، شمارگان ۵۵۰ نسخه و قیمت ۷۵ هزار تومان انتشار یافته است.

1401/05/08
13:10:02
5.0 / 5
9821
تگهای خبر: انسانی , بازار , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
پرسی بلاگ