توسط مركز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس منتشر شد
بررسی مواضع نظامی امام خمینی (ره) در جنگ ایران و عراق
پرسی بلاگ: کتاب بررسی مواضع نظامی امام خمینی (ره) در جنگ ایران و عراق توسط انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس تجدید چاپ شد.
به گزارش پرسی بلاگ به نقل از مهر، در چهلمین سالگرد از شروع دفاع مقدس و همزمان با ایام الله دهه فجر، کتاب «بررسی مواضع نظامی امام خمینی (ره) در جنگ ایران و عراق» توسط انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس تجدید چاپ شد. رسول افضلی نویسنده کتاب «بررسی مواضع نظامی امام خمینی (ره) در جنگ ایران و عراق» در مورد خصوصیت های این کتاب، اظهار نمود: کتاب به صورت خاص دیدگاه های صاحب نظران و رسانه های داخلی و خارجی را در مورد مدیریت نظامی امام خمینی (ره) در جنگ بررسی نموده است.
وی اضافه کرد: کتاب هایی که تابحال در مورد مدیریت نظامی امام راحل نوشته شده بود، درون مایه آکادمیک نداشتند و تقریباً با رویکردهای تبلیغاتی نوشته شده بودند ولی بنده و همکارم امیر محسن زادگان، در این کتاب تلاش کردیم نگاه علمی داشته باشیم و از نظر نظریه های علمی به مبحث نگاه نماییم و به همین خاطر فکر می کنم برای نخستین بار است که یک نگاه علمی به مدیریت نظامی امام در جنگ شده است.
این جامع شناس سیاسی با تاکید بر اینکه در این کتاب، نظریات با مواضع مثبت و منفی نسبت به مدیریت نظامی امام مطرح گردیده است، خاطرنشان شد: ما هم رسانه ها و صاحب نظران داخلی را بررسی کردیم و هم رسانه ها و صاحب نظران خارجی و به این صورت نبوده که خودمان مواضع نظامی امام (ره) را تحلیل نماییم. یک دسته از صاحب نظران و رسانه ها، خصوصاً رسانه ها و صاحب نظران خارجی، دیدگاه های منفی نسبت به مدیریت نظامی امام (ره) داشتند، این ها در کتاب منعکس شده است منتها در ادامه آنالیز و تحلیل داده شده و مبتنی بر واقعیات گفته شده که آیا این نظریه ها درست بوده یا غلط؟
وی یکی از نقاط قوت کتاب «بررسی مواضع نظامی امام خمینی (ره) در جنگ ایران و عراق» را منابع آن برشمرد و اظهار نمود: چون این کتاب در یک دوره طولانی مدت نوشته شده و حدود سه سال طول کشید، تمام منابع ازجمله کتاب های مرجع و اسناد را به دقت دیدیم و تقریباً هیچ منبعی از قلم نیفتاد و از لحاظ دقیق بودن مطالب و ازلحاظ اعتبار مطالب، این کتاب پرارزش است.
در ادامه افضلی در مورد هدف خود از طرح این مورد و نوشتن کتاب «بررسی مواضع نظامی امام خمینی (ره) در جنگ»، اظهار داشت: بنده پژوهشگر جنگ هستم و حدود نه سال است که در این حوزه کار می کنم و یکسری خلأهایی را در کتاب ها و ادبیاتی که در این عرصه نوشته شده، دیده بودم. ما هیچ کتاب و حتی مقاله ای به صورت کوتاه در مجلات نداشتیم که به صورت علمی و منسجم به این مورد بپردازد؛ بااینکه امام (ره) یکی از تصمیم گیرندگان جنگ در آن دوره هشت ساله بود ولی اشاره ای به این قضیه نشده و ما هیچ ورودی در کتاب ها به این قضیه نداشتیم و همین کنجکاوی ذهنی سبب شد تا این مساله را مطرح کنم.
وی با اشاره به اینکه کتاب «بررسی مواضع نظامی امام خمینی (ره) در جنگ ایران و عراق» دیدگاه ها و نظریه های صاحب نظران را منعکس می کند، خاطرنشان کرد: طبقه بندی از رسانه ها و صاحب نظران کرده ایم که این ها دسته بندی می شوند و هرکدام در مورد مدیریت نظامی امام (ره) دیدگاهی داشتند، بعضی این مدیریت را حداکثری دانستند و برخی این نظریه را قبول نداشتند و یا حداقلی می دانستند. رسانه های خارجی بعضاً مواضع منفی به مدیریت نظامی امام راحل داشتند. بعدازاینکه این نظریه ها جمع آوری شد، در فصل جداگانه ای مبتنی بر واقعیات تحلیل شده است.
نویسنده کتاب «بررسی مواضع نظامی امام خمینی (ره) در جنگ ایران و عراق» در مورد سابقه همکاری خود با مرکز اسناد اظهار داشت: حدود هفت سال با مرکز همکاری می کنم، در سالهای ۷۸ تا ۸۴ یکسری کتاب ها را برای مرکز تهیه می کردیم که با استفاده از مجموعه اسناد جنگ برای هر عملیات کتابچه هایی را استخراج می کردیم. در مجلات نگاه و سیاست دفاعی نیز، چندین مقاله را در ارتباط با مسائل مختلف جنگ نوشته ام.
منبع: پرسی بلاگ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب