یادداشتی از داود مهدوی زادگان؛

دانش اجتماعی برای وضعیت بحرانی كرونا هیچ دستورالعمل اجرائی ندارد

دانش اجتماعی برای وضعیت بحرانی كرونا هیچ دستورالعمل اجرائی ندارد

به گزارش پرسی بلاگ عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در یادداشتی نوشت: كرونا دانش اجتماعی را به چالش كشاند و نشان داد كه این دانش برای وضعیت بحرانی مانند كرونا هیچ دستورالعمل اجرائی ندارد.


به گزارش پرسی بلاگ به نقل از مهر، قسمت هفتم از فصل پانزدهم برنامه ‎زاویه، شب گذشته ۵ آذرماه ساعت ۲۳ با موضوع کرونا و سیاست گذاری اجتماعی سلامت از شبکه چهار سیما پخش گردید.
حبیب رحیم پور مجری و سردبیر زاویه در این مناظره زنده تلویزیونی میزبان ‎سیدمجید امامی استادیار فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق (ع) و ‎جبار رحمانی استادیار گروه علم و فناوری مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم بود که درباب سیاست گذاری های اجتماعی در ایران به بحث و گفتگو پرداختند. حجت الاسلام والمسلمین داود مهدوی زادگان عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی پس از مشاهده برنامه دیشب، یادداشتی نوشته است که از نظر شما می گذرد: برنامه شب گذشته زاویه با عنوان " کرونا و نظام اجتماعی سلامت"، گرچه پر شور و به ظاهر چالشی بود ولی گمراه کننده و به قول یکی از دو کارشناس، بلاگردان علوم انسانی و اجتماعی بود. دیدگاه هر دو نزدیک به هم و مدافع دانش اجتماعی و منتقد نظام فعلی سلامت بودند. گمان نمی کنم که مجری خوب برنامه هم از پاسخ ها آنان قانع شده باشد. پاره ای از نقدهای هر دو کارشناس بر مدیریت بحران کرونا جدی و درست است. ولی این دو بزرگوار طوری سخن گفتند که گویی دانش اجتماعی برای مهار بحران کرونا دستش پر است و حرف، بسیار دارد ولی مدیریت بحران مایل به استفاده از آن نیست. در صورتیکه واقعیت چیز دیگری است. کرونا دانش اجتماعی را به چالش کشاند و نشان داد که این دانش برای وضعیت بحرانی مانند کرونا هیچ دستورالعمل اجرائی ندارد. برخلاف دانش پزشکی که پروتکل هایش آماده بود. تمام دانشگاه ها و پژوهشگاه های علوم انسانی مانند مدارس آموزش و پرورش به حال نیمه تعطیل درآمدند ولی مراکز پزشکی تعطیل نشدند. دوگانه شمال و هیأت را نمی توان انکار کرد. با هیاهوی کاذب، تشرف به اماکن مقدسه و فعالیت مساجد و هیأت های مذهبی و انجام مناسک دینی و اربعین را به حال تعلیق در آوردند. اما وقتی پای عشق و حال شمال به میان آمد، گفتند این دوگانه بسیار اشتباه است. ظاهراً کارشناس محترم نبشته ها و گفته های روزهای اولیه خودرا از خاطر برده است. کرونا نشان داد که کدام گروهای مردمی در حرف و کدامیک در عمل، اهل خدمت هستند. در چند دهه اخیر صدها گروه مردم نهاد مجوز فعالیت گرفتند. پس، مشکل در بی اعتمادی نیست بلکه مشکل در این است که اغلب این مؤسسات مردم نهاد برای خدمت تأسیس نشدند. برای خدمت رسانی نیاز به دعوت رسمی نیست. مساجد و هیأت های مذهبی همان کارکرد خدمت رسانی را که NGO ها شعارش را می دهند، دارند و از همان روزهای اولیه شیوع ویروس منحوس کرونا وارد عمل شدند ولی متأسفانه کارشان را به تعطیلی کشاندند. در صورتیکه NGO ها همچنان منتظر دعوت نامه رسمی هستند! ‏به هر روی، جای دارد برنامه وزین زاویه، برای حل مساله اجتماعی کرونا، برنامه تکمیلی با عنوان "کرونا و چالش نا کارآمدی علوم انسانی و اجتماعی" برگزار کند.


منبع:

1399/09/06
16:25:38
5.0 / 5
1335
تگهای خبر: آموزش , اجتماعی , انسانی , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
پرسی بلاگ