رحمتی:
رسانه های مستقل در مقابل تحریف حقیقت ایستادگی کنند
به گزارش پرسی بلاگ، مدیرعامل گروه رسانه ای مهر در هفتمین نشست رسانه ها و اندیشکده های کشورهای عضو بریکس اظهار داشت: رسانه ها می توانند با ارائه داستانهای مستقل از تحریف حقیقت در بستر رسانه های جریان غالب جلوگیری نمایند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، هفتمین نشست رسانه ها و اندیشکده های کشورهای عضو بریکس، با حضور نمایندگان رسانه ای این کشورها و شماری از کشورهای جنوب جهانی از ۲۴ تا ۲۶ تیرماه ۱۴۰۴ (۱۵ تا ۱۷ ژوئیه ۲۰۲۵) با هدف گسترش همکاریهای رسانه ای، رویارویی با جریان های یک جانبه گرا در حوزه اطلاع رسانی، و تقویت ارتباطات رسانه ای میان کشورهای جنوب جهانی در شهر ریودوژانیرو برزیل اجرا شد.
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در این جلسه بر عهده خبرگزاری مهر بود.
محمدمهدی رحمتی مدیرعامل این خبرگزاری در سخنرانی خود در نشست عمومی، بر اهمیت توسعه همکاریهای رسانه ای چندجانبه، دفاع از تولید و توزیع عادلانه محتوا، ترویج داستانهای مستقل و اصیل، و نقش رسانه ها در تشکیل به نظم جهانی مبتنی بر عدالت و چندقطبی گرایی تاکید کرد.
وی همین طور با اشاره به ظرفیتهای بریکس در باز تعریف حکمرانی جهانی، خواهان نقش آفرینی فعال تر رسانه های عضو در پیگیری مطالبات کشورهای درحال توسعه، اصلاح نهادهای اقتصادی بین المللی، تبیین نتایج سیاستهای یک جانبه، و اطلاع رسانی در عرصه پروژه های مشترک اقتصادی شد.
مدیرعامل خبرگزاری مهر در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی مقابل مردم غزه، نقش رسانه های مستقل را در بازنمایی جنبه های انسانی جنگ ها و اقدامات قهری غیرقانونی کشورهای شمال جهانی، اساسی دانست و تاکید کرد: رسانه ها می توانند با ارائه داستانهای مستقل، از تحریف حقیقت در بستر رسانه های جریان غالب جلوگیری نمایند.
در ادامه نشست، نماینده شبکه بین المللی «TV BRICS» با اشاره به نقش رسانه ها در تشکیل به افکار عمومی جهانی، بر تقویت همکاریهای رسانه ای جنوب–جنوب، گسترش پروژه های مشترک در عرصه فرهنگ، آموزش، گردشگری و اقتصاد، تولید محتوای چندزبانه، و استفاده از فناوری های نوینی همچون هوش مصنوعی برای تولید و انتشار محتوا تاکید کرد. وی همین طور بر اهمیت سرمایه گذاری در آموزش نسل آینده روزنامه نگاران در کشورهای بریکس تاکید داشت. او در بخش پایانی سخنان خود، به همکاریهای رسانه ای انجام شده با خبرگزاری مهر و اجرای چند پروژه مشترک با تأکید بر ایران اشاره نمود.
در بخش افتتاحیه این جلسه، چهره هایی همچون فو هوا، رییس خبرگزاری شینهوا، میخائیل گوسمان، معاون اول خبرگزاری تاس، مریده فرناندس لوپز از حزب کمونیست کوبا، ریکاردو استوکر از دبیرخانه رسانه ای دولت برزیل، و مارتین ژاک، اندیشمند بریتانیایی به ایراد سخنرانی پرداختند.
در جریان برنامه های اجلاس، مطالبی همچون آینده همکاریهای رسانه ای میان کشورهای بریکس، رویارویی با داستانهای سلطه گر و یک جانبه، ظرفیت سازی رسانه ای در کشورهای درحال توسعه، ایجاد زیرساخت های رسانه ای مشترک، و طراحی الگوهای ارتباطی جنوب جهانی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این جلسه همین طور از «اتحادیه رسانه های جنوب جهانی» به عنوان ابتکاری نو برای انسجام بخشی و هم افزایی رسانه ای میان کشورهای درحال توسعه پرده برداری شد. هدف از تاسیس این اتحادیه، تقویت تبادل اطلاعات، دفاع از ظرفیت سازی حرفه ای، و افزایش نقش کشورهای جنوب جهانی در ساختار ارتباطات بین المللی عنوان شده است.
گروه بریکس هم اکنون متشکل از کشورهای چین، روسیه، هند، برزیل، آفریقای جنوبی، و اعضاء جدیدی همچون ایران، عربستان سعودی، مصر، امارات و اتیوپی است. نشست رسانه ای بریکس یکی از نهادهای مشورتی و تخصصی این گروه شمرده می شود که با هدف گسترش همکاریهای رسانه ای و تقویت هم افزایی محتوایی میان اعضا، بصورت سالانه برگزار می شود.
منبع: persiblog.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب