كرمی در گزارش پرسی بلاگ مطرح كرد؛

ظرفیت تولید کاغذ داخلی را بالا ببریم

ظرفیت تولید کاغذ داخلی را بالا ببریم

پرسی بلاگ: مدیرعامل انتشارات سروش معتقد می باشد تقویت ظرفیت تولید کاخل در داخل و دیجیتال وپرینتی کردن کتاب ها می کند کمک بزرگی به بازار کاغذ و ناشران باشد.



سعید کرمی مدیرعامل انتشارات سروش در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: نوسانات شدید قیمت کاغذ و مقوا، که چندی است گریبانگیر بازار کاغذ و به تبع آن ناشران و تولیدکنندگان کتاب شده، تاثیر زیادی روی قیمت این کالا داشته است؛ خصوصاً کاغذ نشر که به خاطر آن تولید کتاب و مسائل فرهنگی تاثیر می پذیرد.
وی اضافه کرد: لازم است که دولت به این مقوله نگاه حمایتی داشته باشد. قسمتی از این نگاه حمایتی، این است که به رفع موانع تولید داخلی کاغذ توجه گردد. این موانع، هم سخت افزاری هستند هم موانع حمایتی. مساله حمایتی، این است که وام هایی به کارگاه ها و کارخانه ها داده شوند که البته با نظارت همراه باشند. در نتیجه دستگاهها و ماشین های تولید داخلی آغاز به کار کنند. متاسفانه شرایط فعلی سبب شده کارخانه های معدود تولید کاغذ در داخل، بجای کاغذ به سمت تولید مقول بروند چون شاید به قیمت راحت تری نسبت به کاغذ، فروش می رود و در صنعت چاپ و بسته بندی هم خواهان دارد. همین طور تولید کاغذ تکنیک ها و ظرافت های خودرا می طلبد.
این مدیر نشر در ادامه اظهار داشت: برای برون رفت از وضعیت فعلی، ۵ کار لازم است. اول تقویت ظرفیت تولید کارخانه های داخلی کاغذ است. دوم، توسعه کار و کارخانه هاست. چون هم اکنون چندکارخانه تولید کاغذ بیشتر نداریم و باید تعداد این کارخانه ها افزایش پیدا کند. این کار به دیده شدن کاغذ بعنوان یک کالای مهم فرهنگی کمک می نماید. سوم، این است که به سمت خدمات حمایتی برویم. یعنی کالاهایی که کاغذ هم جزو یکی از کالاهایی باشد که دولت از آنها حمایت می کند. این حمایت اگر هدفمند و با نظارت باشد، لطمه کمتری هم خواهد دید. چه درباره ناشرهای خصوصی و چه ناشرهای غیرخصوصی اگر حمایت دولت از کاغذ نظام مند باشد، قسمتی از مشکلات حل می شود. با تضمین دولت می توان کاغذهای ارزان تر را در اختیار ناشرهای بزرگسال و کودک و نوجوانی قرار داد که درگیر بحران شده اند. و یا آن ناشران کودک و نوجوان و خردسالانی که به کاغذهای خاص نیاز دارند. در مجموع اگر دولت با نظام مشخصی به این مقوله نگاه کند، می تواند آنرا مدیریت و به ناشران کمک نماید.
کرمی اظهار داشت: چهارمین پیشنهاد، این است که خود ناشرها هم به این سمت و سو بروند که قسمتی از تولیدات خودرا بصورت دیجیتال و پرینتی ارایه کنند. یکی شرایط طوری شود که اگر فردی به ۱۵ صفحه از یک کتاب نیاز دارد، بتواند همان بخش از کتاب را بخرد. این مساله هم قابل مدیریت است که در نتیجه آن، هم نشر حمایت شود هم خواسته مخاطب تامین گردد، هم بازار از کالای فرهنگی و فکری خالی نباشد. پنجمین راه حل هم این است که وزارت ارشاد از چاپ و عرضه کتاب های مرجع حمایت کند تا ناشرها ناچار به چاپ چنین کتاب هایی نباشند. یعنی هزینه چاپ اینگونه کتاب ها از دوش شان برداشته شود. همین طور اگر این آثار مرجع بصورت الکترونیکی در دسترس مخاطبان باشند، باز هم بار دیگری از دوش ناشران برداشته می شود.


منبع:

1400/06/31
12:13:31
5.0 / 5
869
تگهای خبر: آثار , الكترونیكی , بازار , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
پرسی بلاگ